Yakuza...


Japanska maffian Yakuza

För att spinna vidare lite i samma spår, att d man ser framför sig inte alltid är d enda som finns där..

Som dom flesta av er vet, är jag halv-japanska & har under dessa svåra tider, följt japan & deras kamp efter denna mardrömslikna naturkatastrof som träffat detta underbart vackra land.

Läste en artikel från News on Japan om hur japans ökända maffiagrupper hjälper det japanska folket med hjälpinsatser & visar stort hjärta & medborgerlig plikt.

Den japanska maffian, Yakuza, är med sina lite grovt räknat 86.300 kända medlemmar, en av d största organiserade krimminella grupperna i världen.

Vad brukar man säga.... i d värsta av tider, kommer d bästa ur människor fram..

Bara timmar efter den första chockvågen kom, gick två av de största kriminella grupper till undsättningen genom att öppna sina kontor och byggnader till de strandsatta i Tokyo.
De bjöd även på mat, vatten och filtar
till de ödelagda områdena.
De rensade även gatorna och hjälpte folket med sina två-tons lastbilar.


Dagen efter jordbävningen gick Inagawa-kai (den tredje största organiserade brottsligheten grupp i Japan som grundades 1948) in för att skickade 2005 styck fyra-tons lastbilar fyllda med snabbmat så som "instant Ramen", batterier, ficklampor, drycker och andra viktiga saker i dagens Tohoku region.
De erbjöd även tillflykt till medlemmar och mycket av denna information har försökts att tystas ner av polisen.


Yamaguchi-gumi som är idag Japans största kriminell grupp, under ledning av Tadashi Irie har också öppnat sitt kontor över hela landet för allmänheten och varit skickar vagnslaster med varor i en väldigt låg profil och i tystnad åt folket.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0